کاروانسرای ده نمک گرمسار
در فاصله ۱۶۴ کیلومتری تهران، در جاده سمنان، و حدود ۴۵ کیلومتری گرمسار روستای کوچکی به نام ده نمک قرار دارد. در ابتدای این روستا به تابلوی بزرگی که روی آن نوشته شده است: «به کاروانسرای عباسی ده نمک خوش آمدید» بر میخورید. کاروانسرای ده نمک یکی از کاروانسراهای دوران حکومت عباسی است که امروزه به اقامتگاه بومگردی تبدیل شده. سروش، یکی از بومگردانِ اتاقک، در این گزارش از تجربه اقامت در کاروانسرای ده نمک برای ما نوشته است.
آشنایی بیشتر با کاروانسرای ده نمک
نکته مهمی که راجعبه کاروانسرای عباسی ده نمک وجود دارد قرار گرفتن آن در مسیر راه ابریشم است. کاروانسرای عباسی ده نمک در گذشته یکی از مهمترین کاروانسراهای این مسیر تاریخی بوده است. فضای کلی این کاروانسرا مثل بقیه کاروانسراهای دوره عباسی شامل یک حیاط مرکزی بزرگ و حجرههایی که دورتادور حیاط کنار هم قرار گرفتهاند است. پشتبام مجموعه این روزها میزبان علاقهمندان به تماشای آسمان شب و رصد ستارگان است.
نگاه کلی به کاروانسرای ده نمک
این کاروانسرا ۲۴ حجره دارد که ۲۲ عدد از آنها دو تخته و یکی از حجرهها ۳ تخته است. یک حجره به اسم سوئیت VIP نیز تمامی تجهیزات و امکانات رفاهی لازم برای یک سکونت دلچسب را دارد. در مجموع ۲۰سرویس بهداشتی و ۴حمام مشترک برای استفاده مسافران، به صورت مشترک، وجود دارد. بعد از گذشتن از حیاط مرکزیِ اقامتگاه اولین چیزی که توجهمان را جلب کرد نام اتاقها بود. هر کدام از آنها نام یکی از شاعران ایرانی نامگذاری شدهاند. حجرهای که قرار بود شب را در آن بگذرانیم حجره مولانا بود و همین موضوع حسابی ما را سر ذوق آورد. کاروانسرا یک سالن غذاخوری نسبتاً بزرگ و سنتی هم دارد که تمام وعدههای غذایی در آن سرو میشوند.
تجربه سفر به کاروانسرای ده نمک
این سفر نیز مانند تمامی سفرها برایمان پر از خاطره و تجربههای فراموشنشدنی بود. ناگفته نماند که اقامت در یک کاروانسرای قدیمی در مسیر راه ابریشم نیز ماجراها و حس عجیب مخصوص خود را داشت. جالبترین قسمت اقامت در کاروانسرا را میتوان غرفه فروش صنایع دستی دانست که مسئول آن آقایی به اسم خواجی گلدی بود. خواجی گلدی ترکمن است و بیشتر روز را مشغول نواختن سازی بود که ۲۰ سال از عمرش میگذشت. او به همراه خانوادهاش در یکی از حجرههای کاروانسرا زندگی میکند. وقتی از خاطرات جوانیاش با آن لهجه شیرین ترکمنی صحبت میکرد لذت عجیبی تمام وجودمان را فرا میگرفت و دوتار زدنش هم این لذت را کامل میکرد. شاید باورتان نشود اما صدای سازش ما را از اقامتگاه به ییلاقات ترکمن صحرا برد.
خدمات رفاهی کاروانسرای ده نمک
حجرههای کاروانسرا دارای تختخواب، روکشهای تمیز و وسایل سرمایشی و گرمایشیاند. اتاق ما دو تختخواب یک نفره داشت. کاروانسرا یک سالن غذاخوری دارد که در گذشته هم از آن به همین منظور استفاده میکرند. میز و صندلیهای غذاخوری هم به ترتیب در فرورفتگیهای دیوارها چیده شدهاند. یکی از مهمترین امکانات این کاروانسرا تلسکوپ مجهزی است که از آن در تورهای ستارهشناسی استفاده میشود وامکان استفاده از آن بهصورت فردی وجود ندارد.
هزینه مسیر و اقامتگاه
اگر از تهران راهیِ روستای ده نمک شوید هزینه سفر با اتوبوس و قطار در حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان خواهد شد. هزینه یک شب اقامت در کاروانسرا نیز باتوجه به نوع حجرهای که انتخاب میکنید و سفارش غذا از رستورانِ مجموعه متفاوت است. در مجموع هزینه سفر به این روستا و اقامت در کاروانسرای تاریخی برای سفر چند روزه و بازدید از جاذبه های گردشگری گرمسار مناسب است.
نکات سفر و اقامت در روستای ده نمک
این روستا با شهر تهران ۱۴۴ کیلومتر، با سمنان ۷۵، با گرمسار ۳۵ و با آرادان ۲۳ کیلومتر فاصله دارد. برای رسیدن به روستا، ۴۵ کیلومتر بعد از سمنان باید به دنبال تابلوی روستا باشید. بعد از آن یک پمپ بنزین میبینید که اقامتگاه پشت آن قرار دارد. ناگفته نماند غار نمکی گرمسار، کوه کلرز، قصر حرمسرا، بنه کوه و … جاذبه های گردشگری گرمسار هستند که بازدیدشان را نباید از دست داد.
ا سلام به تمامی سفر دوستان عزیز.من در تاریخ ۱۵ آبان ۹۷ به همراه خانواده و اقوامم برای رفتن به کویر برای مدت یک شب این کاروانسرا رو رزرو کردیم .این توضیح رو بدم که این چهارمین کاروانسرایی بود که میرفتم.در بدو ورود کسی به کسی نبود خبری از کسی نبود بعد از کلی منتظر شدن شخصی جهت معرفی اتاق به ما راهنمایی داد که فهمیدیم کلا همون یه نفر همه کارا رو میکنه تعداد ما ۱۰ نفر بزرگسال و ۳ کودک بود .انها به اصطلاح خودشان بهترین و بزرگترین اتاق شاه نشین رو به ما دادن-یک اتاق خالی خالی خالی ۱۲ متری برای ۱۳ نفر .نه تختی-نه چراغ درستی نه دستشویی نه توالت نه یخچال نه حمام نه تلفن نه ساعت نه هیچ هیچ .من نمیخواستم هتل باشه اما پول هتل رو حتی دو برابر میخواست بگیره بدون هیچی.یه اتاق خالی مثل انباری فقط یک جای خواب (دوستان دقت کنین حتی در عکسها هرگز عکسی از درون اتاقها عمدا نزاشتن تا نتونین بفهمین.خودتون میتونین چک کنین این اتاق با یک عدد گاز گپسولی گرم میشد قیمت ۵۵۰ هزار تومان برای۱ شب.چون که رزرو کرده بودیم قبول کردیم.رفتیم دستشویی وای از کثیفی و نبود مایع و…. باز گفتیم بیخیال رفتیم برای صرف ناهار(اونا ازقبل میدونستن ما میایم)گفتیم دوغ گفت ۲ تا داریم ترشی فقط یکی از هر غذا فقط دو پرس داشتند غذا بعد از یک ساعت اومد ماهی سوخته ۵۰ گرمی(طبق اتحادیه رستورانداران پرس برنج ۳۳۰ گرم و ماهی ۳۰۰ گرم است) با قیمت ۳۰۰۰۰ تومان یا ۹ پرس غذا با چند تا دوغ و ماست شد ۳۵۰ هزار تومان با برنج بد هندی..نصف غذا رو ریختیم جلوشون.آشپز که یه پیرمرد بسیار فرتوت و خسته بود ازما عذر خواست و گفت که براش خریدن اونم بناچار پخته سرتونو درد نیارم خلاصه مدیرش که خودشو آفتابی نمیکرد و فقط صندوقدار رستورانو واسطه میفرستاد و ماهم با کلی دلخوری اونجا رو ترک کردیم.برای نمونه تشریف ببرین کاروانسرای کرمانشاه-کوهپایه اصفهان-کاروانسرای یام تبریز اون موقع میشه قضاوت کرد اینا ۵۵۰ هزار میگرفتن و سایر کاروانسراها با کلی امکانات هتلی(دستشویی-حمام-سرویس -تلفن-تخت-غذای عالی-موسیقی زنده-سرویس چای-وایفای-تزیین اتاق-اتاقهای بزرگ و جادار و بسیار زیبا و سنتی همه و همه مجموع در اتاق حتی حمام و دستشویی در واحد خودت و کلیچیزای خوب برای هر مهمان و صد البته اخلاتق خوب) در دل کویر نصف این قیمت.خلاصه نرین ضرر میکنیدچون نه جای خاصی برای دیدن کویر داشت و کویر هم نبود کوه و تپه عادی بود و از رمل هم خبری نبود.
سلام،ما دوساله با کاروانسرا آشنا شدیم و تقریبا هرچندوقت یک بار یا به همراه خانواده یا دوستان میرویم،فضای فوق العاده آرامش بخشی داره،برخورد کارکناش واقعا عالیه و کاملا صمیمی،در جواب شما که اعتراض کردید باید بگم نظافتشون واقعا مشکلی نداشد من حتی ازشون یکبار خواستم تمام اتاق هارو نشونمون بدن و زحمت کشیدن نشونمون دادن،غذاهاشونم خیلی لذیذ و عالی هست مخصوصاااا باقالی قاتوق و کوبیده هاشون ک خودم امتحان کردم،شاه نشین روهم که شما ازش ب انباری تعریف کردید باید بگم اونجا یک فضای کاملا سنتیه اگر بخاهند به شکل هتل در بیارن و مدرنیته اش کنن دیگه اون صفا و صمیمیتشو از دست میده،حتی مدیر کاروانسرا که آقای غندالی عزیز هستن همیشه با خانواده حضور دارن،ما معمولا رزرو میکنیم اگر بخواهیم شب اقامت داشته باشیم اما بارها شده سر زده هم رفتیم و ایشون حضور داشتن،دوستان خلاصه ک حتما خودتون امتحان کنید یه جای فوق العاده صمیمی و آرامش بخش هست،از قدیم گفتن شنیدن کی بود مانند دیدن😉
سلام،من در تاریخ ۲۵ آبان ۹۷ به همراه جمعی از دوستان به کاروانسرا رفتیم و با اینکه تعدادمون ب نسبت زیاد بود سرویس دهی خیلی سریع انجام میشد و کارکنان برخورد خیلی خوبی داشتن و فضاش کاملا سنتی بود و آقای غندالی ک زحمت مرمت و بازسازی کاروانسرا رو کشیدن سعی کردن اصلا محیط رو از اون فضای سنتیش خارج نکنن و به شکل هتل و رستوران مدرنیته در بیارن،کیفیت غذاشونم خیلی خوب بود ما سعی کردیم از همه مدل غذاشون بگیریم ک بتونیم باهم شِیر کنیم و حقیقتا باید بگم کیفیتش عالی بود،حتی قیمتاشونم با اینکه خیلی از شهر دور هستن اما تفاوتی با قیمت داخل شهر ندارد،۲۴ تا حجره دارن با دوتا شاه نشین که ما برای یک شب اقامت یک شاه نشین و دوتا اتاق رزرو کردیم ک نظافت داخل اتاق واقعا خوب بود ملافه های شسته شده و تمیز در اختیارمون گذاشتن وبازم ممنون ازشون که محیط و مخصوصا حجره هارو سنتی نگه داشتن و همچنین اونجا توسط آقای غندالی و خوده خانواده ایشون اداره میشه و برخوردشون بسیار صمیمیست،حتما تجربه کنید…
سلام
همین الان که دارم نظر میدم داخل کاروانسرا هستیم(۵ دی ٩٨) حوالی ساعت ٢ رسیدیم و خیلی سریع یه نفر به اسقبالمون اومد و خیلی راحت تو اتاق هارون مستقر شدیم،یه اتاق دو تخته و یه اتاق سه تخته،نظافت و تمیزی اتاق و ملحفه ها خوبه،آقای قندالی هم که مدیریت مجموعه رو برعهده دارند بسیار صمیمی و مهمان نواز هستند.ناهار هم عاااالی بود،بی تعارف هم قیمّت ها و هم طعم غذاها خوب بود و البته برنج هم إیرانی و با کیفیت.
یه مقدار گرمایش اتاق ضعیفه،البته بیشتر به این دلیل که ما بچه کوچیک داریم.
در مجموع این چند ساعت که عالی بوده👍👍👍