بهشت های سرسبز شیراز؛ معرفی بهترین باغ‌های شیراز برای سفر بهاری

اقامتگاه‌های شیراز

شیراز فقط به شعر و تاریخش معروف نیست؛ باغ‌هایش هم دنیایی از زیبایی و آرامش‌اند و به‌تنهایی می‌توانند دلیل خوبی برای سفر باشند. باغ‌های شیراز با حال‌وهوای دلنشین، درختان سرسبز و پیشینه تاریخی‌شان، از آن جاهایی هستند که هر مسافری باید حداقل یک‌بار ببیند.

وقتی در میان این باغ‌ها قدم می‌زنید، انگار زمان کمی آرام‌تر می‌گذرد. صدای آب، سایه درختان و عطر گل‌ها فضایی می‌سازند که هم آرامش‌بخش است و هم فراموش‌نشدنی. از باغ ارم گرفته تا باغ دلگشا، هر کدام حال‌وهوای خاص خودشان را دارند.
اگر می‌خواهید با زیباترین باغ‌های این شهر آشنا شوید و بدانید چرا این همه درباره‌شان صحبت می‌شود، ادامه این مطلب از مجله گردشگری اتاقک را از دست ندهید؛ چون قرار است سفری کوتاه اما دیدنی به دل سبزترین و دل‌انگیزترین بخش‌های شیراز یعنی باغ های این شهر داشته باشیم، با ما همراه باشید.

باغ های شیراز در یک نگاه

نام باغ

آدرس

ساعت بازدید

شماره تماس

باغ دلگشا

استان فارس، شهر شیراز، محله سعدیه جنوبی، بلوار هفت تنان، خیابان نارنجستان

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۲۲

باغ ارم

استان فارس، شیراز، خیابان ارم، نزدیک به میدان ارم، نزدیکی مجموعه‌ دانشگاه شیراز

همه روز از ساعت ۸ صبح تا ۲۰:۳۰

۰۷۱۳۲۲۷۲۸۳۵

باغ جهان نما

استان فارس، شمال شرقی شهر شیراز، ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن)، بالاتر از میدان حافظیه

همه روزه به جز روزهای تعطیل و جمعه‌ها از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۲۲

۰۷۱۳۲۲۷۵۸۷۵

باغ عفیف آباد شیراز

استان فارس، شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد، نزدیک به خیابان ستارخان

همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب

۰۷۱۳۶۲۶۷۳۴۳

باغ نارنجستان قوام

استان فارس، شیراز ، خیابان لطفعلی خان زند، نرسیده به خیابان زینبیه (فلکه غدیر)

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب

۰۷۱۳۲۲۲۴۳۸۱

باغ ملی شیراز

استان فارس، شیراز، چهارراه حافظیه

شبانه روزی

باغ موزه هفت تنان

استان فارس، شیراز، بلوار هفت تنان، مقابل چهل مقام

همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۴ عصر

۰۷۱۳۲۲۷۷۸۷۷

باغ جنت شیراز

استان فارس، شیراز، بلوار امیرکبیر، روبروی خیابان شهید ابوالفتحی

شبانه روزی

باغ عمارت شاپوری شیراز

استان فارس، شیراز، خیابان کریم‌خان زند، خیابان انوری، تقاطع خیابان اهلی

همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ شب

۰۷۱۳۲۳۴۷۴۹۱

آدرس باغ نظر شیراز

استان فارس، شهر شیراز، میدان شهدا، خیابان زند

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر

۰۷۱۳۲۲۲۴۱۵۱

باغ تخت شیراز

استان فارس، شیراز، خیابان آزادی

شبانه روزی

باغ دلگشا

باغ دلگشا با فضای دلنشین و سرسبزش، در کنار عمارت باشکوهش از باغ‌های شناخته‌شده شیراز به شمار می‌آید.

اگر بخواهید در شیراز جایی را پیدا کنید که هم بوی بهارنارنج داشته باشد و هم حال‌وهوای تاریخ، باغ دلگشا یکی از بهترین انتخاب‌هاست. این باغ قدیمی و دوست‌داشتنی، با فضای سبز آرام، درختان نارنج فراوان و آب‌نماهای دلنشینش، از همان جاهایی است که خیلی زود دل شما را می‌برد. قدم‌زدن در مسیرهای باغ دلگشا، مخصوصا در اردیبهشت ماه، تجربه‌ای است که عطر شکوفه‌ها، صدای آب و هوای مطبوعش آن را به یکی از خاطره‌انگیزترین بخش‌های سفر به شیراز تبدیل می‌کند. این باغ از دوره‌های ساسانی، صفویه و قاجاریه گذر کرده و همین پیشینه، ارزش آن را دوچندان کرده است.

در میان این فضای دلپذیر، عمارت مرکزی باغ هم توجه‌ها را به خود جلب می‌کند؛ بنایی سه‌طبقه با حال‌وهوای معماری اصیل ایرانی که گفته می‌شود ساخت آن به دوره زندیه برمی‌گردد و از شیوه معماری کاخ‌های ساسانی بیشاپور الهام گرفته است. باغ دلگشا در نزدیکی آرامگاه سعدی قرار دارد و از آب قنات گازاران نیز بهره می‌برد. این باغ در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ثبت شده و امروزه نیز یکی از دیدنی‌ترین و محبوب‌ترین باغ‌های شیراز است؛ جایی برای کسانی که می‌خواهند هم در تاریخ قدم بزنند و هم چند ساعتی از شلوغی فاصله بگیرند.

آدرس باغ دلگشا: استان فارس، شهر شیراز، محله سعدیه جنوبی، بلوار هفت تنان، خیابان نارنجستان

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۲۲

باغ ارم

باغ ارم با فضای سرسبز، سروهای سر به فلک کشیده و عمارت باشکوهش، از محبوب‌ترین باغ‌های تاریخی شیراز است.

باغ ارم شیراز از آن جاهایی است که کافی است یک‌بار قدم در آن بگذارید تا بفهمید چرا این‌قدر مشهور شده است. این باغ فقط یک فضای سبز معمولی نیست؛ ترکیبی از تاریخ، معماری ایرانی و طبیعتی چشم‌نواز است که در کنار هم یک منظره فراموش‌نشدنی ساخته‌اند. درختان بلند، مسیرهای دلنشین، گل‌های رنگارنگ و عمارت باشکوه وسط باغ، همه‌چیز را برای یک گردش آرام و لذت‌بخش آماده کرده‌اند. همین حال‌وهوا باعث شده باغ ارم یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی شیراز باشد و اسمش همیشه در فهرست دیدنی‌های معروف این شهر بدرخشد. قدم‌گذاشتن در این باغ، گویی سفری است به دل تاریخ و تماشای شکوه معماری ایرانی. اما تاریخچه این باغ به کجا برمی‌گردد؟ در مورد اصل و نسب باغ ارم داستان‌های متفاوتی وجود دارد؛ برخی معتقدند که قدمت آن به دوران سلجوقیان می‌رسد. تنها شواهد موجود درباره باغ ارم، ذکر نام آن در سفرنامه‌های متعدد است که بر اساس این منابع، قدمت این باغ دست‌کم به قرون دهم و یازدهم هجری قمری می‌رسد. این باغ در طول زمان بارها بازسازی و توسعه یافته و هر دوره‌ای، اثری از خود بر چهره آن به‌جا گذاشته است. باغ ارم به صورت مستطیلی شکل بنا شده و مجموعه‌ای از ساختمان‌ها شامل عمارت اصلی و اندرونی در بخش غربی آن خودنمایی می‌کنند. عمارت اصلی باغ از سه‌طبقه تشکیل شده است؛ بنایی که نمونه‌ای برجسته از معماری دوره قاجار محسوب می‌شود و با تلفیقی از سبک‌های معماری زندیه و صفویه، جلوه‌ای بی‌نظیر یافته است. اگر به شیراز سفر کردید، دیدن باغ ارم را از دست ندهید؛ چون اینجا از آن مکان‌هایی است که هم چشم را خیره می‌کند و هم در ذهن می‌ماند.

آدرس باغ ارم: استان فارس، شیراز، خیابان ارم، نزدیک به میدان ارم، نزدیکی مجموعه‌ دانشگاه شیراز

ساعت بازدید: همه روز از ساعت ۸ صبح تا ۲۰:۳۰

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۲۷۲۸۳۵

باغ جهان نما

باغ جهان‌نما، از کهن‌ترین باغ‌های شیراز است که با درختان انبوه و معماری اصیل ایرانی هوش از سرتان می‌برد.

اگر از کنار دروازه قرآن رد شوید و نگاهتان به فضای سبز بالاتر از میدان حافظیه بیافتد، یکی از قدیمی‌ترین باغ‌های شیراز یعنی باغ جهان‌نما را خواهید دید. این باغ با قدمتی حدود ۷۰۰ ساله، از همان دوره‌های قدیم جایگاه ویژه‌ای داشته و آن‌قدر چشمگیر بوده که تیمور گورکانی بعد از اقامتش در شیراز، دستور داده نمونه‌ای دقیق از آن را در سمرقند بسازند. باغ جهان‌نما که زمانی با نام «زینت‌الدنیا» هم شناخته می‌شده، در دوره صفویه اهمیت زیادی داشته، اما با سقوط این سلسله و ناامنی‌های آن زمان، بخش‌های زیادی از باغ از بین می‌رود تا اینکه در دوره کریم‌خان زند دوباره جان می‌گیرد و بازسازی می‌شود. موقعیت باغ در شمال‌شرقی شیراز و نزدیکی‌اش به میدان حافظیه، باعث شده همیشه در مسیر گردشگران قرار داشته باشد.

در مرکز باغ، عمارتی هشت‌ضلعی از دوره کریم‌خان زند قرار دارد که هنوز هم سالم و پابرجاست و از نظر ظاهر شباهت زیادی به کلاه‌فرنگی باغ نظر دارد. خیابان‌کشی‌ها و درختکاری‌های اطراف این عمارت هم به دستور کریم‌خان و در سال ۱۱۸۵ هجری قمری انجام شده است. امروز باغ جهان‌نما با درختان سرسبز، گل‌های رنگارنگ و آب‌نماهای منظمش، فضایی آرام و مرتب دارد که برای استراحت و قدم‌زدن کاملاً مناسب هست. صدای آب، نسیم ملایم و معماری ساده اما اصیل عمارت مرکزی، باعث شده این باغ همچنان یکی از دیدنی‌ترین باغ‌های تاریخی شیراز باشد و بتواند شروع خوبی برای گشت‌وگذار در اطراف حافظیه و دیگر جاذبه‌های نزدیک شهر محسوب شود.

آدرس باغ جهان نما: استان فارس، شمال شرقی شهر شیراز، ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن)، بالاتر از میدان حافظیه

ساعت بازدید: همه روزه به جز روزهای تعطیل و جمعه‌ها از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۲۲

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۲۷۵۸۷۵

باغ عفیف آباد

باغ عفیف‌آباد، با عمارت تاریخی و موزه نظامی‌اش، یکی از باغ‌های دیدنی و قدیمی شیراز است.

وقتی صحبت از باغ‌های تاریخی شیراز می‌شود، باغ عفیف‌آباد، که با نام «باغ گلشن» هم شناخته می‌شود، یکی از آن جاهایی است که نباید از دست داد. این باغ که ریشه‌های آن به دوران پرشکوه صفویه برمی‌گردد، در طول تاریخ شاهد تغییرات زیادی بوده است. این باغ در ابتدا، گردشگاه اصلی پادشاهان بوده و بعدها در دوران قاجار، میرزا علی‌خان قوام‌الملک آن را خرید و پس از بازسازی، عمارت دو طبقه کنونی را در قلب باغ بنا کرد. این عمارت که هنوز هم پابرجاست، اکنون میزبان دو موزه جذاب است: موزه سلاح‌های نظامی در طبقه اول و موزه عبرت در طبقه دوم.

باغ عفیف‌آباد تنها یک عمارت و موزه نیست؛ بلکه خود باغ هم با درختان سرسبز، استخرهای بزرگ و فضای دل‌نشینش، مکانی عالی برای قدم زدن و لذت بردن از طبیعت است. در کنار عمارت اصلی، یک حمام تاریخی و یک قهوه‌خانه سنتی هم وجود دارد که بازدید از آن‌ها، تجربه‌ای کامل‌تر از گشت‌وگذار در این مجموعه زیبا را برایتان رقم می‌زند. این باغ که در انتهای خیابان عفیف‌آباد شیراز واقع شده، با معماری ایرانی-اسلامی و تزیینات خیره‌کننده‌اش، شاهکاری از هنر باغ‌سازی ایران محسوب می‌شود و گزینه‌ای ایده‌آل برای کسانی است که به دنبال دوری از شلوغی شهر و غرق شدن در تاریخ و فرهنگ هستند.

آدرس باغ عفیف آباد: شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد، نزدیک به خیابان ستارخان

ساعت بازدید: از ۹ صبح تا ۱۰ شب

شماره تماس: ۰۷۱۳۶۲۶۷۳۴۳

باغ نارنجستان قوام

نارنجستان قوام، باغی قاجاری در قلب شیراز است که با تزئینات ظریف بنای تاریخی‌اش شناخته می‌شود.

باغ نارنجستان قوام، از آن دیدنی‌های شیراز است که وقتی وارد محوطه‌اش می‌شوید، همان اول با نظم و زیبایی‌اش جذب‌تان می‌کند. این مجموعه که در میان مردم با نام «باغ قوام» هم شناخته می‌شود، به دستور علی‌محمدخان قوام در دوره ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته شده است. هرچند باغ از نظر وسعت خیلی بزرگ نیست، اما ترکیب عمارت باشکوه، محوطه‌های آراسته و درختان فراوان نارنج، آن را به یکی از تماشایی‌ترین دیدنی‌های شهر تبدیل کرده است. وسعت مجموعه حدود ۳۵۰۰ متر مربع است و شما اینجا با یک ساختار دو بخشی روبه‌رو هستید: بخش بیرونی با عنوان «موزه نارنجستان» و بخش اندرونی که خانه زینت‌الملک را در خود جای داده است.

این دو قسمت از طریق تونل به هم مرتبط هستند و ظاهر و فضای کلی مجموعه هم با هنرهای مختلف ایرانی تزئین شده است؛ از آینه‌کاری و منبت‌کاری گرفته تا نقش‌پردازی، آجرکاری، معرق‌کاری، حجاری، گچ‌بری و مقرنس‌کاری. موقع ورود از ساختمان جنوبی، ابتدا به محوطه‌ای متقارن از درختان نارنج و نخل می‌رسید که شما را مستقیم به سمت ساختمان اصلی روشن، پرنور و آینه‌کاری‌شده هدایت می‌کند. باغ نارنجستان قوام در محله بالاکفت و در شرق انتهای خیابان لطفعلی‌خان زند قرار دارد و در گذشته عملاً برای امور سیاسی و دیدارهای رسمی مورد استفاده قرار می‌گرفت. بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شد و حالا شما می‌توانید از آن به عنوان یک مجموعه ارزشمند تاریخی و فرهنگی بازدید کنید.

آدرس باغ نارنجستان قوام: شیراز ، خیابان لطفعلی خان زند، نرسیده به خیابان زینبیه (فلکه غدیر)

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۲۲۴۳۸۱

باغ ملی شیراز

باغ ملی شیراز، باغی زیبا با فضای سرسبز و کاربری متنوع در دل شهر.

باغ ملی شیراز یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز است که با یک نگاه، تصویر «تاریخ زنده» را جلوی چشم‌تان می‌گذارد. این باغ که در قرن هشتم شکل گرفته، حال‌وهوای خاصی به شیراز داده و در گذر زمان هم با تغییر کاربریِ اطرافش شناخته‌تر شده است؛ اراضی آن روزگاری صحرای مصلای و جعفرآباد بوده و بعدها با گسترش شهر، به بخش‌هایی از ساختمان‌های مسکونی و اداری تبدیل شده و همین روند، زمینه را برای تبدیل بخشی از زمین‌ها به باغ ملی فراهم کرده است. از نظر موقعیت مکانی، باغ ملی در چهارراه حافظیه قرار دارد و از جنوب تا بیمارستان شهید دستغیب و از شرق تا ورزشگاه حافظیه ادامه پیدا کرده است. قرار گرفتن باغ روبه‌روی آرامگاه حافظ، یادآور همان فضای مصلای قدیم و صحرای جعفرآباد است.

در محوطه باغ، میدان مرکزی از چهار حوض تشکیل شده و در میان آن ستونی قرار دارد که اشعار حافظ و سعدی روی آن آراسته شده و به فضا حالت شاعرانه بخشیده است. در سال ۱۳۱۵ خورشیدی، باغ بهسازی شده و با کاشتن درختان نارنج و خیابان‌کشیِ منظم، زیبایی آن بیشتر شده است؛ به‌خصوص در اردیبهشت، عطر بهار نارنج کل محوطه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. باغ ملی تا سال ۱۳۶۵ به‌عنوان باغ وحش استفاده می‌شد، اما بعد از این‌که باغ وحش به منطقه «آب باریک» منتقل شد، مرمت محوطه در دستور کار قرار گرفت. در ادامه نیز درختان نارنج دوباره در باغ کاشته شدند تا فضای سبز و عطر بهار نارنج، همان جایگاه همیشگی خودش را پیدا کند. امروزه باغ ملی محل فعالیت «کانون فکر کودکان و نوجوانان» و همچنین «فرهنگرای شیراز» است و به یک فضای پویا و فرهنگی برای گروه‌های مختلف تبدیل شده است.

آدرس ملی باغ شیراز: استان فارس، شیراز، چهارراه حافظیه

ساعت بازدید: شبانه روزی

هزینه بازدید : رایگان

باغ موزه هفت تنان

 باغ هفت‌تنان زیر سایه کوه چهل‌مقام جاخوش کرده و راز هفت عارف درگذشته را قاب گرفته است.

اگر بخواهید در شیراز جایی را ببینید که هم رد تاریخ را داشته باشد و هم حال‌وهوای یک باغ قدیمی را، باغ هفت‌تنان یکی از همان انتخاب‌هاست. این باغ‌موزه در پای کوه چهل‌مقام و درست در شمال آرامگاه حافظ قرار گرفته و از همان لحظه‌ای که اسمش را می‌شنوید، کنجکاوی‌تان را برمی‌انگیزد. دلیل نام این باغ هم به هفت گور در دل باغ برمی‌گردد؛ آرامگاه هفت عارف که در زمان کریم‌خان زند در اینجا دفن شدند و روی هر کدام، سنگی بزرگ و بی‌کتیبه گذاشته شد تا نشانی از آن‌ها در فضا باقی بماند.

اما جذابیت باغ هفت‌تنان فقط به همین روایت ختم نمی‌شود. وقتی وارد عمارت می‌شوید، اولین چیزی که نگاه‌ها را به خود جذب می‌کند، تالار بزرگی است با دو ستون و طاقچه‌هایی که نقاشی‌های مجلس روی آن‌ها دیده می‌شود؛ جزئیاتی که بنا را از یک فضای تاریخی ساده فراتر می‌برند. ترکیب معماری، سکوت باغ و موقعیت خاصش در دامنه کوه، باعث شده باغ هفت‌تنان هم برای علاقه‌مندان به تاریخ و هم برای کسانی که دوست دارند در یک فضای آرام و متفاوت قدم بزنند، انتخابی دلنشین به حساب بیاید.

آدرس باغ موزه هفت تنان: شیراز، بلوار هفت تنان، مقابل چهل مقام

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۲۷۷۸۷۷

باغ جنت

در سایه‌سار درختان بلند و سرسبز باغ جنت، آرامش شیراز ملموس‌تر است.

اگر دنبال یک فضای بزرگ و خوش‌منظره در شیراز هستید که هم برای قدم‌زدن مناسب باشد و هم برای یک پیک‌نیک ساده و بی‌دردسر، باغ جنت از همان جاهایی است که می‌تواند در فهرستتان قرار بگیرد. این باغ در دوره قاجار و به دستور حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد؛ وی زمینی را در صحرای کشن خریداری کرد و با صرف هزینه و زمان زیاد، آن را به باغی پرآب‌ورنگ تبدیل کرد. گفته می‌شود در همان زمان، عمارت، استخر، جوی آب، باغچه‌های گل و درختان میوه هم در آن وجود داشت و باغ جنت به‌سرعت به یکی از تفرجگاه‌های محبوب شیراز تبدیل شد؛ جایی که هم اهل تفریح و هم چهره‌های متمول و صاحب‌منصب برای وقت‌گذرانی به آن سر می‌زدند.

امروز البته از آن شکوه قدیمی چندان چیزی باقی نمانده، اما باغ هنوز هم کارکرد خودش را حفظ کرده است. این مجموعه با وسعتی حدود ۴۵ هکتار، حالا بیشتر به‌عنوان یک بوستان عمومی شناخته می‌شود و برای دوچرخه‌سواری، پیک‌نیک و فعالیت در فضای باز انتخاب خوبی است. حتی امکان کرایه دوچرخه هم در آن وجود دارد و بخشی از محوطه نیز برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است؛ بنابراین باغ جنت فقط یک یادگار تاریخی نیست، بلکه هنوز هم در زندگی روزمره شیرازی‌ها نقش دارد و به‌خاطر همین ترکیب تاریخ و استفاده شهری، جذابیت خودش را حفظ کرده است.

آدرس باغ جنت شیراز: شیراز، بلوار امیرکبیر، روبروی خیابان شهید ابوالفتحی

ساعت بازدید: شبانه روزی

باغ شاپوری

باغ شاپوری، جایی برای قدم‌زدن میان تاریخ، معماری اصیل و آرامشی که در دل شیراز هنوز نفس می‌کشد.

باغ شاپوری از آن جاهایی است که هم معماری دارد، هم حال‌وهوای یک خانه تاریخی و هم یک فضای دلنشین برای مکث‌کردن وسط شلوغی شهر. این عمارت در سال ۱۳۱۰ به دستور عبدالصاحب شاپوری، از تاجران سرشناس شیراز، ساخته شد و سال‌ها محل زندگی خاندان شاپوری بود. بعدها بنا مدتی به حال خود رها شد، اما با خرید و بازسازی آن توسط سازمان میراث فرهنگی، دوباره جان گرفت و امروز به‌عنوان یکی از باغ‌عمارت‌های دیدنی شیراز شناخته می‌شود؛ جایی که درخت‌های سرسبز، فضای آرام و معماری چشم‌نوازش کنار هم قرار گرفته‌اند و یک تجربه متفاوت می‌سازند.

جذابیت باغ شاپوری فقط به فضای سرسبز آن محدود نمی‌شود. عمارت این باغ با کاشی‌کاری‌های زیبا و معماری چشم نوازش که هنر ایرانی را به نمایش می‌گذارد، حس قدم‌زدن در بخشی از تاریخ را به شما می‌دهد. نکته مهم این است که امروزه کاربری آن به رستوران تغییر کرده و برای دیدن فضای داخل عمارت باید از رستوران آن استفاده کنید. در محوطه هم کافه شاپوری قرار دارد که برای استراحت و نشستن، انتخاب محبوبی است. از آنجا که این باغ در نزدیکی چند جاذبه تاریخی دیگر شیراز قرار گرفته، می‌شود بازدید از آن را در کنار چند مقصد دیدنی دیگر در یک برنامه کوتاه شهری گنجاند و یک روز کامل را با ترکیب تاریخ، معماری و فضای باز گذراند.

آدرس باغ عمارت شاپوری: شیراز، خیابان کریم‌خان زند، خیابان انوری، تقاطع خیابان اهلی

ساعت بازدید :همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ شب

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۳۴۷۴۹۱

باغ نظر و موزه پارس

موزه پارس (عمارت کلاه‌فرنگی) قدیمی‌ترین موزه استان فارس است که در دل باغ نظر جاخوش کرده است.

اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید هم دیدنی‌های تاریخی را ببینید و هم چند لحظه در فضای سبز خوش‌حال‌و‌هوا قدم بزنید، موزه پارس (عمارت کلاه‌فرنگی) می‌تواند گزینه جذابی برایتان باشد. این مجموعه در دل باغ نظر قرار گرفته و به‌عنوان قدیمی‌ترین موزه استان فارس شناخته می‌شود. موزه پارس که با نظارت مستقیم کریم‌خان زند ساخته شده بنایی دوطبقه با سقف شیروانی است که روی سکویی مرتفع قرار گرفته و جلوه‌اش، به‌خصوص در میان مناظر باغ، حسابی چشم‌گیر است. از طرفی، فضای باغ هم صرفاً تزئینی نیست و راهروهای منظم در میان درختان و گل‌ها، به‌همراه حوض‌هایی در دوطرف بنا و نیمکت‌هایی برای نشستن، امکان تماشای آرام طبیعت را برایتان فراهم می‌کند.

در ساختمان اصلی این عمارت، سبک معماری خاص هشت‌ضلعی نامنظم دیده می‌شود و چهار ارسی و چهار ورودی آن، فضای پذیرایی و رسمی این مجموعه را در گذشته توضیح می‌دهد؛ بنایی که محل میزبانی از مهمانان و سفرای خارجی و برگزاری مراسم در اعیاد مختلف نیز بوده است. امروز اما کاربرد آن به موزه تغییر کرده و داخل عمارت، مجموعه‌ای از آثار ارزشمند از دوره‌های گوناگون تاریخی از جمله هخامنشی، ساسانی و اسلامی به نمایش گذاشته شده است. باغ نظر در خیابان زند و نزدیک به ارگ کریم‌خانی و بازار وکیل واقع شده و همین نزدیکی به شما اجازه می‌دهد بازدیدتان را در یک برنامه فشرده‌تر، در کنار این جاذبه‌ها سامان بدهید.

آدرس باغ نظر شیراز: استان فارس، شهر شیراز، میدان شهدا، خیابان زند

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۲۲۴۱۵۱

باغ تخت شیراز

باغ تخت شیراز، با معماری جذاب و تاریخی‌اش، دعوت‌نامه‌ای به تماشای اوج هنر باغ‌سازی در دوران قرن پنج هجری است.

باغ تخت یکی از قدیمی‌ترین باغ‌های شیراز هست که سبک باغ‌آرایی‌اش با معمول باغ‌های رایج فرق دارد. این باغ را اتابک قراچه در قرن پنجم هجری قمری ساخته و به همین خاطر با نام «باغ قراچه» هم شناخته می‌شود. باغ تخت در دامنه کوه باباکوهی قرار گرفته و همین موقعیت، چشم‌اندازی قابل‌توجه از شهر شیراز به شما می‌دهد؛ همچنین فضای سرسبز و درختان کهن، آن را به مکانی مناسب برای پیاده‌روی و تماشای طبیعت تبدیل کرده‌اند. عمارت تاریخی باغ نیز روی سکویی بلند قرار دارد و جلوه‌ای از شکوه گذشته را نشان می‌دهد، ضمن اینکه از ارتفاعِ آن می‌شود نمایی از اطراف را بهتر دید.

با این حال، یک نکته مهم این است که امروز باغ تخت به مرکز پیاده‌ ارتش جمهوری اسلامی تبدیل شده و در نتیجه عموم مردم امکان بازدید ندارند؛ حتی حدود ۷۰ سال است که این کاربری پابرجا شده است. درباره معماری هم گفته می‌شود باغ تخت در ۹ طبقه ساخته شده و پیش‌تر در این محدوده یک استخر بسیار بزرگ وجود داشته که حتی امکان قایق‌سواری را هم فراهم می‌کرده است؛ اما در دوره پهلوی، استخر و بخش‌هایی از درختان اطراف خشک شده‌اند. امروزه باغ تخت در کنار همین تغییرات تاریخی، همچنان به‌عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شیراز شناخته می‌شود.

آدرس باغ تخت شیراز: استان فارس، شهر شیراز، خیابان آزادی

سخن آخر

در این سفر مجازی همراه هم راهی شیراز شدیم و سری به باغ‌های این شهر زدیم؛ باغ‌هایی که هر کدام قصه‌ای کهنه دارند و در عین سادگی، شکوهی از تاریخ و هنر را به نمایش می‌گذارند. از باغ شاپوری با عمارتی که گویی از دل افسانه‌ها بیرون آمده، تا باغ دلگشای باصفا که عطر نارنج‌هایش جان تازه می‌بخشد، و باغ عفیف‌آباد با آن شکوه اشرافی‌اش، هر یک تجربه‌ای منحصربه‌فرد را ارائه می‌دهند. این باغ‌ها، به‌خصوص در فصل بهار، به اوج زیبایی خود می‌رسند؛ زمانی که عطر شکوفه‌ها فضا را پر می‌کند و رنگ سبز تازه، جلوه‌ای بی‌نظیر به آن‌ها می‌بخشد. هر قدم در این باغ‌ها، فرصتی است برای درک عمیق‌تر فرهنگ و تاریخ غنی شیراز و لذت بردن از طبیعتی که با دست انسان آراسته شده است.

اگر قصد سفر به شیراز را دارید، برای اینکه این تجربه‌ی لذت‌بخش کامل شود، پیدا کردن جایی برای اقامت در شیراز که حال‌وهوای سفرتان را بهتر کند، اهمیت فراوانی دارد. جایی که بتوانید بعد از یک روز گشت‌وگذار در میان باغ‌های پر از خاطره، آسودگی را تجربه کنید. سایت اتاقک با ارائه انواع اقامتگاه‌ها، از خانه‌های محلی گرفته تا آپارتمان‌های مدرن، به شما کمک می‌کند تا انتخابی متناسب با سلیقه و نیازتان داشته باشید و اقامت دل‌نشینی را در شیراز تجربه کنید.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کسب‌وکارت رو در وبلاگ اتاقک معرفی کن

اگر صاحب اقامتگاه، کسب‌وکار محلی یا صاحب رستوران و … هستید، می‌تونید از طریق وبلاگ اتاقک با هزاران کاربر هدفمند در ارتباط باشید. فقط فرم زیر رو پر کن تا همکاران ما باهات تماس بگیرن.