معرفی شهر کیاسر | مقصد زیبایی تابستانه در استان مازندران

کیاسر یکی از شهرهای توریستی ایران و جزو زیباترین شهرهای این کشور است. هرسال تعداد زیادی از افراد به این شهر و روستاهای اطراف آن سفر میکنند و این شهر دارای جاذبههای گردشگری فراوانی است. کیاسر غذاها و سوغات منحصربهفردی دارد که باعث جذب مسافران به این منطقه میشود.
کیاسر کجاست؟
کیاسر یکی از شهرهای زیبای استان مازندران است. این شهر در فاصله 70 کیلومتری ساری قرار دارد و از سال 1372 به شهر تبدیل شد. کیاسر در ارتفاع 1378 متری از سطح دریا قرار دارد و دور تا دور آن با کوههای زیبای رشتهکوههای البرز پوشیده شده است. این شهر در قسمت شمالی به کوههای ململی، اسبزین، نستر نسترا و اجیر لنگه، از قسمت جنوب به کوههای کلسر و زرکوه، از قسمت شرق به کوه فتلا و کوه کل پشت و از قسمت غرب به شاهکوه میرسد. تنها قسمت شمال غربی این شهر به کوه نمیرسد که به دشت کیاسر منتهی میشود.
آب و هوای کیاسر
کیاسر از نظر آب و هوایی جزو دلپذیرترین شهرهای استان مازندان محسوب میشود. به دلیل وجود جنگلهای هیرکانی و همچینن نزدیکی به دریا، رطوبت هوا در ماههای گرم نسبتا بالا است. با اینحال اقلیم کیاسر کوهستانی محسوب میشود. این شهر زمستانهای سرد و برفی دارد و تابستانها هوا معتدل و مرطوب است. این موضوع باعث شده آب و هوای این شهر نسبت به شهرهای دیگر استان مازندران متفاوتتر باشد.
بهترین فصل به کیاسر
کیاسر به مانند بسیاری از شهرهای شمالی در تمام فصول زیباست. بارشهای کیاسر از اواخر تابستان شروع میشود و رفتهرفته دما و رطوبت هوا کاهش مییابد. زمستانهای کیاسر هوا بسیار سرد و اغلب همراه با بارش باران و برف است. به صورت کلی، بهترین زمان سفر به کیاسر به لحاظ آبوهوایی بهار و پاییز است. در این فصول خبری از رطوبت و گرمای شدید هوا نیست. اما اگر به برف و سرما علاقه دارید، میتوانید تجربه سفر در زمستان به کیاسر را نیز امتحان کنید. هوای کیاسر در تابستان معتدل و مرطوب میشود و این فصل بهترین زمان برای تجربه ورزشهای آبی و دیدن ساحل است.
دیدنیهای کیاسر
درباره شهر کیاسر از بیان مکان های گردشگری کیاسر نمیتوان گذشت، باید گفت آبشارها و روستاهای زیبای این شهر هرساله میزبان بسیاری از مسافران و گردشگران اند. کیاسر معمولا جمعیت زیادی از مسافران را در فصلهای مختلف به خود اختصاص میدهند. در ادامه به معرفی مناطق تفریحی و گردشگری کیاسر میپردازیم تا بتوانید بهترین مکان را برای سفر خود انتخاب کنید:
آبشار بندرگاه
این آبشار در شمال غربی روستای بالاده و در جنوب غربی قله شاهدژ قرار دارد. آبشار بندرگاه را میتوانید در دامنه و در میان گتدره ببیند. ارتفاع این آبشار در حدود 12 متر است. بهترین زمان برای بازدید از این آبشار، فصل بهار به حساب میآید.در این فصل با آب شدن برفهای کوههای اطراف آبشار به زیباترین حالت خود در میآید و چشماندازهای اطراف نیز بسیار دیدنی میشود.
آبشار کارنام
برای دیدن آبشار کارنام باید به میان جنگلهای البرز شرقی و به روستای کارنام برویم. این آبشار با ارتفاع 40 متر یکی از زیباترین آبشارهای کیاسر به حساب میآید. محیط اطراف آبشار هوای معتدل و دلچسبی دارد.
آبشار نوک پشت
آبشارهای کیاسر تمامی ندارد. یکی دیگر از زیباترین آبشارهای کیاسر، آبشار نوک پشت است. این آبشار جزو پربازدیدترین آبشارهای کیاسر به حساب میآید. آبشار در قسمت شرقی کوه نوک قرار دارد و ارتفاع آن 8 متر است. در نزدیکی آبشار، چشمه و درهای به همین نام وجود دارد.
روستای اروت
روستای اروت واقع در قسمت مرکزی شهر کیاسر است و یکی از قدیمیترین روستاهای است که تنها 50 خانواده جمعیت دارد. این روستا از قسمت شمالی به روستای نوکنده، از جنوب به روستای سرکام، از شرق به الندان و از غرب به روستای نرگس زمین منتهی میشود. روستای اروت یک مدرسه دارد که ظرفیت آن حداکثر 10 نفر و در مقطع ابتدایی میباشد. در این روستا هیچ نانوایی وجود ندارد و تمامی اهالی روستا نان خانگی میپزند. چشمه ی سونر پیته از جنگل به این روستا سرازیر میشود که اهالی روستا از آب این چشمه برای آشامیدن استفاده میکنند.
روستای وری
روستای وری در جنوب شرقی شهر کیاسر واقع است. این روستا کمی با روستاهای دیگر استان مازندران تفاوت دارد که این تفاوت از نظر ظاهری به شکل معماری این روستا مربوط میشود. روستای وری بافتی به شکل معماری دهه 60 دارد. به گفته روستاییان بر اثر رانش زمین اهالی مناطق بالا دست روستای وری، به قسمت پایین این روستا مهاجرت کردند. به طوری که منطقه بالا دست روستای وری الان یک خرابه است و کسی آنجا زندگی نمیکند. در این روستا امامزاده وجود دارد با نام امامزاده سیدمحمود میرعمادالدین که از نوادگان امام کاظم (ع) است. این امامزاده برای اهالی این روستا از اهمیت و احترام بالایی برخوردار است.
پارک ملی کیاسر
این پارک واقع در 10 کیلومتری جنوب شهر کیاسر است. این پارک در قسمت شمالی حیات وحش دودانگه و چهادانگه با مساحت 7312 هکتار قرار دارد و در سال 1383 تاسیس شد. پارک ملی کیاسر از شمال به جنگلداری سری ایلال، از جنوب به منطقه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه، از غرب به تقاطع رود کاردی کلا و تجن و از قسمت شرق به طرح جنگلداری الحاقی هفت خان منتهی میشود. کمترین ارتفاع پارک 883 متر و بیشترین ارتفاع آن 2775 متر از سطح دریا است. پارک ملی کیاسر آب و هوای نیمه مرطوب و معتدل دارد. گونههای جانوری این منطقه شامل مرال، خرس، پلنگ، روباه، شغال، گراز، گربه جنگلی، گربه وحشی، کرکس، کبوتر جنگلی، هدهد، کوکو، راسو، سمور سنگی، تشی است.
دریاچه پله (الندان)
دریاچه پله در قسمت چهادانگه شهر کیاسر قرار دارد. این دریاچه با نام آببندان پله ازنی نیز معروف است و در نزدیکی روستای الندان قرار دارد. روستای الندان در 56 کیلومتری جنوب شهر ساری و در 20 کیلومتری کیاسر قرار گرفته است. وسعت این منطقه حدود 17 هکتار است که در زمان بارندگی به حدود 30 هکتار میرسد. اردکهای وحشی در فصل زمستان در این منطقه سکونت دارند. یک رودخانه به دریاچه پله متصل است که آب تمیزی برای آشامیدن دارد؛ چراکه در مسیر این رودخانه انسانی زندگی نمیکند.
در فصل پاییز درختچههای نزدیک این دریاچه از جمله درختچههای ازگیل و ولیک، پربارتر میشوند. نکته قابل توجه این دریاچه در این است که آب آن تنها از طریق بارش برف و باران تامین میشود و هیچ رودخانهای به این دریاچه جریان ندارد. در واقع نوع خاک این منطقه باعث شده در زمان ریزش برف و باران به دلیل نفوذپذیری کم خاک منطقه، آب در این منطقه جمع شود.
آبشار امدوا
آبشار امدوا که با نام جلنگ جلینگ نیز معروف است. این آبشار در شرق روستای تیلک و غرب روستای پایینده قرار دارد. این منطقه یکی از پرطرفدارترین مناطق گرشگری کیاسر است و ویژگیهای خاصی دارد که آن را متمایز از سایر مناطق میکند. آبشار امدوا حدودا 14متر ارتفاع دارد و و راه دسترسی به این آبشار از طریق دشت آیسر و از طریق پایین ده دره است. امدوا در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا قرار دارد و آب و هوای آن کوهستانی و بهشدت سرد است.
راههای دسترسی به کیاسر
برای رفتن به کیاسر راههای مختلفی وجود دارد. اگر با ماشین شخصی سفر میکنید، ابتدا باید وارد جاده سمنان شوید و بعد از پلیس راه ساری به سمت جنگلهای آرام سالاردره شوید.بعد از چند دقیقه که از ساری گذشتیم به یک دو راهی بر میخوریم که دوراهی کیاسر و سد شهید رجایی (سد سلیمان تنگه) است. با گذر از سدشهید رجایی حدود یک ساعت تا کیاسر راه داریم. این مسیر کوهستانی و پر از پیچ است اما این مسیر به شدت زیباست و اصلا متوجه زمان رسیدن خود نمیشوید.
سوغات و صنایع دستی کیاسر
وقتی صحبت از مناطق شمالی مانند کیاسر میشود، علاوه بر طبیعت بینظیر این منطقه مانند کوهها، دریا و جنگل، به یاد سوغات و صنایع دستی بینظیر آن هم میافتیم. در واقع در تمامی شهرهای کشور ما صنایع دستی و سوغات مخصوص آن شهر به چشم میخورد که مطابق با آداب و رسوم مردم آن شهر است.
یکی از خوشایندترین بخش سفر خرید سوغاتی و صنایع دستی مخصوص شهری است که به آن سفر کردهایم. سفالگری یکی از هنرهای مردم اهالی کیاسر است. این هنر یکی از مهمترین صنایع دستی کیاسر محسوب میشود. هنر بعدی مردم این شهر نمد مالی است که در آن با استفاده از الیاف پشمی و آب لوازم و محصولاتی مانند کلاه، فرش نمدی، دوش نمد و کوله تولید میکنند.
چنته
چنته نیز یک کیف سنتی است که در گذشته مردم برای نگهداشتن وسایل خود آن را درست میکردند. در واقع ساخت چنته بسیار شبیه به ساخت جاجیم است که آن را با دستگاه کرک چال ساخته و با استفاده از تزیینات کاوایی آن را دیزاین میکنند.
موج بافی
موج بافی از دیگر هنرهای مردم کیاسر است و درآن پارچههای پشمی تولید میشود. این هنر بسیار در میان مردم این محل محبوب است چراکه مواد اولیه موجبافی بسیار ارزان به شمار میرود. مردم این محل با استفاده از موج بافی محصولاتی همچون رختخواب، پتو، پشتی، سجاده و کرسی تولید میکنند.
جوراب بافی
یکی از صنایع دستی کیاسر که هنوز نیز محبوبیت خود را حفظ کرده است، جوراب بافی محسوب میشود. در جوراببافی از پشم استفاده میشود. البته این کار الزاما نیاز به دستگاه جوراببافی ندارد و با دست هم میتوان آن را درست کرد. مردم کیاسر از جورابهای پشمی در فصل زمستان استفاده میکنند.
گلیم بافی
گلیم بافی از هنرهای پرطرفدار در سرتاسر استان مازندران است. گلیمها پر از نقش و نگار از طبیعت هستند و در گلیم بافی اغلب از رنگها، شاد و روشن استفاده میشود. گلیم بافی 3 نوع مختلف دارد که عبارتاند از گلیم سوزنی، گلیم ساده باف و گلیم چرخی باف.
لاک تراشی
لاک تراشی عبارت است از تولید لوازمی مانند قاشق، کتری، ملاقه، قندچوله و … با استفاده از چوب که پس از تولید با استفاده از ابزار کندهکاری و برش آن را درست میکنند. توجه داشته باشید وسایلی که با استفاده از لاک تراشی تولید میشوند، میتوانند عمر 100 ساله داشته باشند.
مراکز خرید کیاسر
برخی از مراکز خرید کیاسر را در زیر به شما معرفی میکنیم:
- چینی و بلور کلانتری
- فروشگاه پلاسکو بهزاد
- فروشگاه مواد غذایی محمودی
- شالیکوبی کیاسر
- فروشگاه مواد غذایی ولی عصر (عج)
- فروشگاه مواد غذایی برادران محمودی
- پاساژ امینی
غذاهای محلی کیاسر
اکثر افراد دوست دارند وقتی به یک شهر سفر میکنند، بیشتر از غذاهای محلی شهر یا روستا استفاده کنند. به طور کلی غذاهای شمالی در بین تمامی مردم ایران از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و معمولا غذاهای خوشمزهای هستند. از مهمترین غذاهای محلی کیاسر میتوان به شیشه ناز، ترش سماق، کئی انار، کدو مسما، اسپناساک، ملابیج و بشته واش اشاره کرد.
اقامت در کیاسر
قطعا کیاسر نیز مانند تمامی شهرها اقامتگاههایی مختلفی برای مسافرین دارد. شهرهایی مانند کیاسر که جزو مکانهایی زیبا و پر رفت و آمد هستند، اقامتگاههای متنوعی نیز به گردشگران خود ارائه میدهند. برای اجاره ویلا در کیاسر و رزور انواع اقامتگاه های کیاسر میتوانید به سراغ سایتهای رزرواسیون بروید. اتاقک یکی از سایتهای مناسب برای اجاره ویلا، سوئیت و اقامتگاه به حساب میآید. در اتاقک میتوانید به راحتی سوئیت یا اقامتگاه مناسب خود در کیاسر را رزرو و اجاره کنید.