چابکسر کجاست | از البرز تا خزر در یک سفر

چابکسر نگین شهرهای شمالی ایران است. شهری که در مرز گیلان و مازندران قرار دارد و به آن دروازه ورودی بهشت گیلان میگویند. تصور قدمزدن در شهری که فاصلهی جنگل و دریا از هم فقط ۱۳۰۰ متر است، میتواند برای هر گردشگری جذاب و وسوسه کننده باشد! با ما همراه باشید تا با معرفی چابکسر و دیدنیهای آن، سفری مجازی به این شهر داشته باشیم.
چابکسر کجاست؟
برای پاسخ به این سوال که چابکسر کجاست باید موقعیت جغرافیایی آن را بدانید. چابکسر شرقیترین شهر گیلان؛ از شمال به دریای خزر، از شرق به رامسر، از جنوب به رشتهکوه البرز و از غرب به کلاچای محدود است. اگر از رامسر به سمت استان گیلان، 13 کیلومتر رانندگی کنید به چابکسر میرسید و از آنجا تا رشت 103 کیلومتر فاصله دارید.
آبوهوا چابکسر
چابکسر در کوتاهترین فاصله از دریا و جنگل قرار دارد و این ویژگی باعث شده که آبوهوای آن معتدل و شرجی باشد. پوششهای گیاهی متنوع، باغات مرکبات و زمینهای وسیع چای و برنج، به دلیل وجود آبوهوای مطبوع چابکسر است. چابکسر زمستانهای سرد و همراه با بارش برف و باران و تابستانها معتدل و البته بسیار شرجی دارد. به طور کلی بارشهای چابکسر از اواخر شهریور شروع و تا اوایل اردیبهشت ادامه دارد.
بهترین فصل سفر به چابکسر
اگر میخواهید به چابکسر سفر کنید، پیشنهاد ما به شما سفر در فصل بهار است. طبیعت نو و بکر بهاری میتواند جذابیت مناظر چابکسر را دوچندان کند. اما اگر امکان سفر در فصل بهار را نداشتید، پاییز جذاب چابکسر را از دست ندهید! اگر از آن دسته افرادی هستید که از هوای شرجی فراریاند، سفر در پاییز میتواند بهترین سفر را برای شما رقم بزند. در پاییز نه از هوای شرجی خبری هست و نه سرمای هوا. همچنین بارانهای پاییزی چابکسر، حال وهوای خاصی به شهر میبخشد. حال که متوجه شدیم چابکسر کجاست به سراغ معرفی جاذبههای گردشگری این شهر میرویم.

دیدنیهای چابکسر
چابکسر شهر چشمههای خروشان، جنگلهای بکر و روستاهایی با فرهنگ و مناظر منحصربهفرد است. چابکسر یکی از شهرهای مهم شمال ایران به حساب میآید و دیدنیهای آن دل هر گردشگر و مسافری را میبرد! در ادامه معرفی این شهر، راجع به جذابیتها و جاهای دیدنی چابکسر صحبت میکنیم.
روستای سرولات
سرولات را روستای درههای تنگ و رودخانه های پر آب مینامند. اولین جایی که هر مسافر چابکسر به آنجا میرود، روستای سرولات است. این روستا در سه کیلومتری چابکسر قرار دارد و به خاطر طبیعت منحصربهفردش، گردشگران زیادی را به آنجا میکشاند. باغهای همیشه سبز و زیبای پرتقال، سرولات را به روستای سرسبزی بدل کرده که هر جا چشم بیندازید، لذت میبرید. یکی از جاذبههای طبیعی این روستا، رودخانه آچیرود است که حاشیه آن جان میدهد برای کمپ زدن و لذت بردن از طبیعت زیبای اطرافش. در سفر به سرولات از سفارش غذاهای محلی که دستپخت اهالی روستا است، غافل نشوید. خوردن یک غذای اصیل گیلانی در روستایی در دل جنگل، میتواند بهترین بخش سفر شما باشد.
روستای لیمه سرا
بهشت کوچک دوستداران غذای گیلانی! این لقب روستای لیمه سرا است. حتما اسم رستوران خاور خانم به گوشتان خورده است. رستورانی با منوی متنوع از غذاهای گیلانی که تا به حال تجربه نکردهاید. این رستوران در لیمه سرا قرار دارد و خودش به تنهایی یک جاذبه گردشگری به حساب میآید! لیمه سرا در نزدیکی سرولات است و با اینکه 30 نفر بیشتر جمعیت ندارد و روستای کوچکی محسوب میشود، به دلیل وجود مناظر دیدنی همیشه شلوغ و پر از مسافر است. این روستا هم درست مانند سرولات، بسیار تماشایی و مشرف به درههای پرشیب و کوهها و مناظر خیره کننده است و باغهای پرتقال زیادی دارد.
روستای قاسم آباد
اگر از آن افرادی هستید که بیشتر از طبیعتگردی، میخواهید با فرهنگ و آداب و رسوم یک منطقه آشنا شوید، بازدید از روستای قاسم آباد را از دست ندهید! این روستا علاوه بر جاذبههای طبیعی و دیدنی، مهد فرهنگ اصیل گیلان است. مردم این روستا، هنوز هم پوشش سنتی خود را حفظ کردهاند و آیینها و رسوم قدیمی را اجرا میکنند. در روستا که قدم بزنید زنان و مردانی را میبینید که لباسهای رنگارنگ و سنتی به تن کردهاند و انگار از دل یک عکس یا سریال تلویزیونی بیرون آمدهاند! دامن رنگی و جلیقه و پیراهن کوتاه، همان پوشش مرسوم گیلکیها به حساب میآید که در یکی از نمایشگاههای بینالمللی مد و لباس، به عنوان برترین پوشش برگزیده شده است. سالانه در قاسم آباد جشنوارههای محلی در زمینههای مذهبی و پوشاک محلی برگزار میشود که هزاران گردشگر را به سمت خود جذب میکند.
روستای اوشیان
نقطه مرزی گیلان و مازندران، روستای اوشیان است که هم جذابیتها و خصوصیات مازندران را دارد، هم گیلان. این روستا در سه کیلومتری چابکسر است و ساحل زیبای آن، آرامش وصفنشدنی را برای شما به ارمغان میآورد. اوشیان یکی از دیدنیهای مهمی است که در معرفی چابکسر توصیه میکنیم حتما در سفرتان از آن بازدید کنید.
قلعه بندین
قلعه باستانی بندین که در روستایی به همین نام قرار دارد، یکی دیگر از مکانهایی است که در سفر به چابکسر نباید از آن غافل شوید. قدمت این قلعه به 300 سال پیش میرسد و میگویند مردم روستا برای اینکه از حمله دزدان دریایی فرار کنند و بتوانند جان و مال و عزیزان خود را حفظ کنند، به این قلعه پناه میبردند. حتما برایتان جالب است اگر بگوییم برای ساختن این قلعه، از زرده تخم مرغ و ساروج برای محکم کردن سنگ ها استفاده کرده اند و گردشگران زیادی با علم به این موضوع، برای دیدن این قلعه سنگی و باستانی که فقط بخشی از آن سالم مانده، به این روستا میآیند.
چشمه دمکش
میدانستید چشمهای در ایران وجود دارد که آب آن در طول روز چندین بار قطع میشود و جوشیدن مجددش زمان خاصی ندارد؟! برای دیدن این چشمه عجیب، کافی است بار سفر به چابکسر را ببندید و راهی روستای فکجور شوید. سالهاست که دانشمندان به دنبال کشف راز این پدیده عجیب هستند اما هنوز به جوابی نرسیدند. این چشمه بدون شک یکی از محبوبترین مکانهای دیدنی چابکسر و یکی از 12 چشمه بدون املاح خاورمیانه است. خواص آب معدنی این چشمه به اثبات رسیده و مسافران بسیاری فقط برای نوشیدن آب این چشمه، به چابکسر میآیند.
برای آشنایی بیشتر مقاله جاهای دیدنی چابکسر را مطالعه کنید.
راههای دسترسی به چابکسر
برای رسیدن به چابکسر چهار راه پیش رو دارید:
- سوار هواپیما شده و در رشت یا رامسر پیاده شوید و از آنجا با اتوبوس و یا خودروهای سواری، خود را به چابکسر برسانید.
- مسیر ریلی را انتخاب کنید و همزمان از زیبایی مناظر هم لذت ببرید و در رشت پیاده شوید.
- تقریبا در تمام شهرها، اتوبوس به مقصد شهرهای استان گیلان به صورت منظم برقرار است و شما میتوانید با اتوبوس به چابکسر برسید.
- استفاده از خودروی شخصی ممکن است کمی خسته کننده باشد اما وقتی در این جاده رویایی رانندگی کنید، تمام خستگیتان برطرف میشود. اگر در تهران باشید، میتوانید از مسیر قزوین-رشت و چالوس-رشت به چابکسر برسید.
سوغات و صنایع دستی چابکسر
بهترین و لذت بخشترین بخش سفر، خرید سوغاتی است. یادگاری از دیار دریا و جنگل، میتواند هر کسی را خوشحال کند. چابکسر علاوه بر مناظر دیدنی و چشم نواز، سوغات و صنایع دستی جذابی دارد.
حصیربافی یکی از هنرهای قدیمی مردم چابکسر است. زنان باسلیقه این شهر، بهوسیله برگهای سوف و کنف انواع سبد، زیرانداز، کفش حصیری، کلاه، زنبیل و ظرف میوه میسازند و با استفاده از رنگهای زیبا آنها را تزیین میکنند. بافتن چادر شب هم یکی از هنرهای اصیل این منطقه است. پارچههای رنگارنگ و زیبایی که هنر دست زنان خلاق چابکسری است و به صورت روانداز، بقچه و رختخوابپیچ مورد استفاده قرار میگیرند.
سوغات چابکسر
به خاطر باغهای وسیع مرکبات، پرتقال و نارنج از معروفترین سوغات چابکسر به شمار میروند. دریای چابکسر زیستگاه ماهیان متنوع است و به دلیل کمترین فاصله با دریا، اهالی چابکسر هرروز ماهی تازه صید میکنند. ماهی از سوغات فراموشنشدنی چابکسر است. شما در بازارهای محلی میتوانید به بهترین و تازهترین ماهیها دسترسی داشته باشید. در معرفی چابکسر توصیه میکنیم حتی اگر قصد خرید ندارید هم حتما به بازارهای شهر سر بزنید. انواع ترشیجات، شیرینیهای محلی، برنج و چای هم از سوغات آنجا است و کیفیت آنها باعث میشود دست خالی از از چابکسر برنگردید!
رای آشنایی بیشتر مقاله صنایع دستی و سوغات چابکسر را مطالعه کنید.
مراکز خرید چابکسر
از آنجایی که چابکسر شهر توریستی محسوب میشود، مراکز تجاری خوب و بزرگی دارد. با اینحال، دیدن حال و هوای واقعی اهالی چابکسر در بازارهای محلی رقم میخورد. قدم زدن در بازارمحلی چابکسر که به آن چهارشنبه بازار میگویند، میتواند یکی از بهترین و خاصترین تفریحات شما به حساب بیاید. بازاری که در آن شور و نشاط زندگی برقرار است و عطر و بوی خاصی که در این بازار وجود دارد، مشام هر رهگذری را قلقلک میدهد. در چهارشنبه بازار به تازهترین محصولات کشاورزی، انواع ماهیها، پوشاک و… دسترسی دارید.
غذاهای محلی چابکسر
میتوان به جرات گفت تنوع غذایی خطه شمال و مخصوصا گیلان در هیچ کجای ایران نمیتوان پیدا کنید. عطر و طعمی که هوش از سرتان میبرد و شما را شیفته غذاهای شمالی میکند. چابکسر هم مانند تمام شهرهای شمال، غذاهای محلی معروف و خوشمزهای دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
باقلاقاتق
این غذا از معروفترین غذاهای گیلانی است. باقلاقاتق از باقلی، شویدخشک، سیر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه درست میشود. گیلانیها آن را با برنج کته میخورند که بسیار مقوی و لذیذ است.
میرزاقاسمی
اگر از عاشقان بادمجان باشید، این غذا مخصوص شماست. بامجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر سرخ شده و نمک و فلفل، مواد اولیه میرزاقاسمی است. این غذا را میتوانید هم با نان و هم برنج خوش عطر شمال نوش جان کنید.
کباب ترش
برای تهیه این غذای لذیذ، گوشت گوسفند را در مخلوط گردوی ساییده شده، رب انار، دانههای انار ترش، سیر، پیاز، سبزی محلی (چوچاق) و روغن زیتون به مدت چند ساعت میخوابانند و بعد آن را به سیخ میکشند.
مرغ ترش
حتما در منوی همه رستورانهای شمال اسم این غذا را دیدهاید. ما در مورد خوشمزه بودن آن به شما اطمینان میدهیم و امیدواریم این بار که به چابکسر سفر میکنید، حتما این غذا را تست کنید. برای تهیه این غذا، مرغ و پیاز و سیر را همراه با سبزی آش و لپه تفت میدهند و باهم میپزند. در پایان به عنوان چاشنی آبغوره یا آب نارنج هم اضافه و همراه برنج سرو میکنند.
واویشکا
ترکیب دل یا جگر گوسفند با پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه این غذای بینظیر را میسازد. این غذا بدون برنج هم خورده میشود طعم فوقالعادهای دارد.
کوکوی اشپل
کوکوی اشپل یک غذای خاص و متفاوت است و از تخم ماهی تهیه میشود. تخم ماهی را با پیاز و سیر رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل، زعفران، جگر و تخممرغ خوب هم میزنند و در روغن سرخ میکنند. این کوکو بسیار خوشمزه است و همراه پلو و ماهی سرو میشود.
رستورانهای چابکسر
حالا که با چند نوع غذای محلی و خوشمزه شمالی آشنا شدید، باید به دنبال بهترین رستوران باشید که تجربه غذاخوردن در آنها، سفر شما را لذتبخشتر کند. ما این کار را برای شما آسان کردهایم و لیستی تهیه کردیم از بهترین رستورانهای چابکسر.
رستوران خاور خانم
همان طور که در معرفی روستای لیمه سرا خواندید، رستوران خاور خانم بهترین و معروفترین رستوران محلی چابکسر است. در این رستوران همه چیز در عین سادگی آماده شده و گویی وارد خانه یکی از اهالی روستا شدهاید. فضای ساده و صمیمی رستوران، به همراه اخلاق خوب خاور خانوم، باعث شده تا عدهی زیادی خوردن غذا در این رستوران را به هتلهای پنجستاره و رستورانهای لوکس ترجیح دهند. رستوران خاور خانم تراسی با چشماندازی بینظیر از کوه و ابر و جنگل دارد و لذت خوردن یک غذای شمالی را دو چندان میکند.
رستوران سنتی خاله خاتون
اگر دلتان هوس خوردن غذاهای شمالی با ادویههای دستساز را کرده، حتما سری به این رستوران بزنید. طعم ویژه غذاهای این رستوران، فراموشنشدنی است.
رستوران نگین شمال چابکسر
خوشمزهترین باقلاقاتق و مرغ شکمپر را در این رستوران پیدا میکنید. این رستوران با منوی بسیار متنوعی که دارد، تمام سلیقهها را پوشش میدهد.
همچنین رستوران محلی خاله مرضیه، رستوران دربند لطفی، آشپزخانه آلوغ و باغ رستوران گیلانی هم از معروفترین رستورانهای چابکسر هستند.
اقامت در چابکسر
اگر میخواهید برای چند روز فارغ از تمام دغدغهها به سفری آرامشبخش و متفاوت بروید، چابکسر بهترین انتخاب است. در این مطلب به معرفی چابکسر و جذابیتهای آن پرداختیم. مطمئنیم که برای شما هم وسوسهکننده بوده و میخواهید سفری به آنجا داشته باشید، اما راجع به محل اقامت خود دو دل هستید. اگر در این سفر دلتان میخواهد یک کلبه چوبی جنگلی اقامت داشته باشید و یا بعد از گشتوگذارهای فراوان، شبها در یک اقامتگاه لوکس و مجهز استراحت کنید و یا فقط برای استراحت کردن به اقامتگاه برمیگردید و سوئیتهایی که ارزانتر هستند هم نیاز شما را برطرف میکنند، برای اجاره ویلا و سوئیت در چابکسر در وبسایت اتاقک، تنها با چند کلیک اقامتگاه موردنظرتان را پیدا میکنید! اسم چابکسر را در صفحه اصلی اتاقک وارد کنید و لیست تمام اقامتگاههای شهر را ببینید. ما این اطمینان را میدهیم که این سفر یکی از بهترین سفرهای عمرتان خواهد بود!
سوالات متداول درباره چابکسر
چابکسر کجاست؟
چابکسر شرقیترین شهر گیلان؛ از شمال به دریای خزر، از شرق به رامسر، از جنوب به رشتهکوه البرز و از غرب به کلاچای محدود است.
بهترین زمان سفر به چابکسر کی است؟
بهار و اوليل پاییز
معروفترین جاهای دیدنی چابکسر کدامند؟
روستای سرولات، روستای لیمه سرا، روستای قاسم آباد، روستای اوشیان، قلعه بندین، چشمه دمکش
معروف ترین رستوران های چابکسر کدامند؟
رستوران خاور خانم، رستوران سنتی خاله خاتون، نگین شمال چابکسر
چطور به چابکسر برویم؟
از تهران می توانید از دو مسیر قزوین-رشت و همچنین چالوس-رشت به شهر چابکسر برسید. از تهران تا چابکسر از مسیر قزوین حدود شش ساعت رانندگی دارید.
سپاس